SION HILL

SION HILL

Stage: Construction 2011
Location: South Dublin
Client: Private
Budget: Undisclosed
Floor: Additional 30 sq.m

The house sits on a narrow and tapering site at the end of a terrace. The design proposed a shift in the orientation of the internal spaces so as each room was not competing for the best views; the axis of the house was rotated 90 degrees thereby giving all rooms equal focus. The angular external wall line is brought into the very heart of the design, giving a truly unique solution to the client’s spatial problems, and giving a dramatic but perfectly functional design solution, full of dynamism and natural light. 

SION HILL

SION HILL

Stage: Construction 2011
Location: South Dublin
Client: Private
Budget: Undisclosed
Floor: Additional 30 sq.m

The house sits on a narrow and tapering site at the end of a terrace. The design proposed a shift in the orientation of the internal spaces so as each room was not competing for the best views; the axis of the house was rotated 90 degrees thereby giving all rooms equal focus. The angular external wall line is brought into the very heart of the design, giving a truly unique solution to the client’s spatial problems, and giving a dramatic but perfectly functional design solution, full of dynamism and natural light. 

SION HILL

SION HILL

Stage: Construction 2011
Location: South Dublin
Client: Private
Budget: Undisclosed
Floor: Additional 30 sq.m

The house sits on a narrow and tapering site at the end of a terrace. The design proposed a shift in the orientation of the internal spaces so as each room was not competing for the best views; the axis of the house was rotated 90 degrees thereby giving all rooms equal focus. The angular external wall line is brought into the very heart of the design, giving a truly unique solution to the client’s spatial problems, and giving a dramatic but perfectly functional design solution, full of dynamism and natural light. 

SION HILL

SION HILL

Stage: Construction 2011
Location: South Dublin
Client: Private
Budget: Undisclosed
Floor: Additional 30 sq.m

The house sits on a narrow and tapering site at the end of a terrace. The design proposed a shift in the orientation of the internal spaces so as each room was not competing for the best views; the axis of the house was rotated 90 degrees thereby giving all rooms equal focus. The angular external wall line is brought into the very heart of the design, giving a truly unique solution to the client’s spatial problems, and giving a dramatic but perfectly functional design solution, full of dynamism and natural light. 

SION HILL

SION HILL

Stage: Construction 2011
Location: South Dublin
Client: Private
Budget: Undisclosed
Floor: Additional 30 sq.m

The house sits on a narrow and tapering site at the end of a terrace. The design proposed a shift in the orientation of the internal spaces so as each room was not competing for the best views; the axis of the house was rotated 90 degrees thereby giving all rooms equal focus. The angular external wall line is brought into the very heart of the design, giving a truly unique solution to the client’s spatial problems, and giving a dramatic but perfectly functional design solution, full of dynamism and natural light. 

SION HILL

SION HILL

Stage: Construction 2011
Location: South Dublin
Client: Private
Budget: Undisclosed
Floor: Additional 30 sq.m

The house sits on a narrow and tapering site at the end of a terrace. The design proposed a shift in the orientation of the internal spaces so as each room was not competing for the best views; the axis of the house was rotated 90 degrees thereby giving all rooms equal focus. The angular external wall line is brought into the very heart of the design, giving a truly unique solution to the client’s spatial problems, and giving a dramatic but perfectly functional design solution, full of dynamism and natural light. 

SION HILL

SION HILL

Stage: Construction 2011
Location: South Dublin
Client: Private
Budget: Undisclosed
Floor: Additional 30 sq.m

The house sits on a narrow and tapering site at the end of a terrace. The design proposed a shift in the orientation of the internal spaces so as each room was not competing for the best views; the axis of the house was rotated 90 degrees thereby giving all rooms equal focus. The angular external wall line is brought into the very heart of the design, giving a truly unique solution to the client’s spatial problems, and giving a dramatic but perfectly functional design solution, full of dynamism and natural light.