BRICK ADDITION

BRICK ADDITION

Stage: Construction 2011
Location: South Dublin
Client: Private
Budget: Undisclosed
Floor: Additional 60 sq.m

This house extension proposed a new kitchen and dining room to the rear of the house, angled to take in existing views of mature trees in order to frame them through certain picture windows. An upstairs projected overhang to the master bedroom allows cover for an outdoor play area for the children, and gives the aesthetic of one box floating over another. The intricate brick detailing allows the brick reveals to act as solar screens to prevent high level summer sun from projecting deep into the plan, but allows low level winter sun to penetrate in the colder months. 

BRICK ADDITION

BRICK ADDITION

Stage: Construction 2011
Location: South Dublin
Client: Private
Budget: Undisclosed
Floor: Additional 60 sq.m

This house extension proposed a new kitchen and dining room to the rear of the house, angled to take in existing views of mature trees in order to frame them through certain picture windows. An upstairs projected overhang to the master bedroom allows cover for an outdoor play area for the children, and gives the aesthetic of one box floating over another. The intricate brick detailing allows the brick reveals to act as solar screens to prevent high level summer sun from projecting deep into the plan, but allows low level winter sun to penetrate in the colder months. 

BRICK ADDITION

BRICK ADDITION

Stage: Construction 2011
Location: South Dublin
Client: Private
Budget: Undisclosed
Floor: Additional 60 sq.m

This house extension proposed a new kitchen and dining room to the rear of the house, angled to take in existing views of mature trees in order to frame them through certain picture windows. An upstairs projected overhang to the master bedroom allows cover for an outdoor play area for the children, and gives the aesthetic of one box floating over another. The intricate brick detailing allows the brick reveals to act as solar screens to prevent high level summer sun from projecting deep into the plan, but allows low level winter sun to penetrate in the colder months. 

BRICK ADDITION

BRICK ADDITION

Stage: Construction 2011
Location: South Dublin
Client: Private
Budget: Undisclosed
Floor: Additional 60 sq.m

This house extension proposed a new kitchen and dining room to the rear of the house, angled to take in existing views of mature trees in order to frame them through certain picture windows. An upstairs projected overhang to the master bedroom allows cover for an outdoor play area for the children, and gives the aesthetic of one box floating over another. The intricate brick detailing allows the brick reveals to act as solar screens to prevent high level summer sun from projecting deep into the plan, but allows low level winter sun to penetrate in the colder months. 

BRICK ADDITION

BRICK ADDITION

Stage: Construction 2011
Location: South Dublin
Client: Private
Budget: Undisclosed
Floor: Additional 60 sq.m

This house extension proposed a new kitchen and dining room to the rear of the house, angled to take in existing views of mature trees in order to frame them through certain picture windows. An upstairs projected overhang to the master bedroom allows cover for an outdoor play area for the children, and gives the aesthetic of one box floating over another. The intricate brick detailing allows the brick reveals to act as solar screens to prevent high level summer sun from projecting deep into the plan, but allows low level winter sun to penetrate in the colder months.